La Muzeul Satului din Bucuresti vei vedea intr-un singur loc si vei afla, alaturi de traditii romanesti, ce-a insemnat pentru poporul roman de la sate, sa-ti creezi un mediu ecologic si de sustenabilitate din ograda ta, apoi, ce inseamna sa traiesti simplu si decent, dar si-ntr-o armonie spirituala si sociala in acelasi timp.
Vei intra in universul caselor romanesti simple, din lemn si chirpici, dar si din piatra sau alte materiale, din toate zonele geografice ale Romaniei, case boieresti, case eco cu acoperisuri cu stuf, moara romaneasca, bisericuta romaneasca si cum aceste comori ale spiritualitatii si civilizatiei romanesti, ne-au tinut pe noi uniti de mii de ani, fara sa fi avut nevoie sa invadam alte popoare.
Demn de Cartea Recordurilor
Practic nu exista excursie in Romania sau un tur al Bucurestiului, in care sa nu fie inclus si Muzeul Satului fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Capitala.
Si nu doar pentru ca e amplasat in aer liber, intr-un parc, pe marginea lacului Herastrau, unde te poti bucura de aerul curat si racoarea parcului, ci si pentru ca iti creeaza senzatia unei calatorii in timp in care descoperi la fiecare pas ceva nou si interesant.
Vei putea simti mirosul de casa veche, patrunzator, in care chiar au locuit romani in trecut, iti vei da seama de cat de mult a evoluat civilizatia, daca vei face o simpla comparatie intre scranciobul vechi, confectionat din lemn, existent aici si parcul de distractii Disneyland…
Cea mai veche casa, construita in secolul 16, este parca desprinsa dintr-un film cu hobiti, pe jumatate ingropata in pamant, iar la suprafata acoperita de verdeata.
Cu siguranta iti va surade ideea sa-ti faci un selfie in fata ei pe care sa-l arati prietenilor.
Si, in plus, poate vei avea sansa sa te intalnesti zilnic cu cine stie ce personalitate, nu de alta dar pe aici de-a lungul timpului s-au perindat ambasadori, presedinti si alti lideri, ca: Indira Ghandi, Richard Nixon și Bill Clinton, presedinti ai Statelor Unite ale Americii, regi, regine, oameni de cultura, vedete de film, etc..
La finalul vizitei de aici, indiferent ca ai ales un tur de o zi, un tur de doua zile in Romania, Muzeul Satului din Bucuresti este locul ideal de unde poti cumpara suveniruri, amintiri din Romania sau de unde poti alege cele mai frumoase cadouri din Romania pentru cunoscutii tai.
Si un sfat prietenesc: Muzeul Satului nu e doar unul dintre cele mai vechi muzee in aer liber din Europa, alaturi de cele din Suedia si Norvegia, ci e si unul destul de intins – 9 hectare, asa ca ai grija sa te incalti cu ceva foarte comod!
Putem include Muzeul Satului in program in multiple forme de rezervare tururi in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..
Sursa: experience-tours.ro